Inkomstenbelasting 2016

08-02-2017: Inkomstenbelasting 2016

Ook dit jaar verzorgen wij weer graag de aangifte inkomstenbelasting voor U. Tevens zijn wij u graag van dienst met het verzorgen van voorlopige teruggaven en aanslagen.  Voor het belastingjaar 2016 moet de aangifte uiterlijk 1 mei 2017 bij de belastingdienst binnen zijn.

Het is pas vanaf 1 maart 2017 mogelijk om de aangifte IB 2016 te versturen naar de belastingsienst..

Voor al onze cliënten die niet in de mogelijkheid zijn om tijdig de gegevens aan te leveren vragen wij uitstel aan. Zo bent u niet verplicht voor 1 mei 2017 aangifte te doen over 2016.

Checklist voor aanleveren aangifte gegevens 2016

De checklist IB 2016 kunt u via deze link downloaden. Zodra u de opgevraagde gegevens heeft aangeleverd zullen wij uw belastingaangifte, op datum binnenkomst, verzorgen.

Toeslagen

Door een gewijzigd inkomen van u of uw partner, bij uit elkaar gaan of samenwonen, bij verhuizing en bij het krijgen van kinderen vinden wijzigingen plaats in één of meer van de toeslagen. Wij kunnen de aanvraag of wijziging van de toeslagen (huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget) voor u verzorgen.

Tarieven

Voor de tarieven willen wij U graag verwijzen naar deze pagina.

U ontvangt van ons een uitgebreid rapport waarin uw belasting wordt berekend. Na ontvangst van uw goedkeuring en nadat het bedrag van factuur op onze rekening is bijgeschreven wordt de aangifte elektronisch verstuurd naar de belastingdienst. Voor het verzenden van de aangifte naar de belastingdienst hebben wij geen Digidcode nodig.

Vindt aangifte plaats in maart 2017? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de belastingdienst.. Vindt de aangifte plaats  tussen 1 april 2017 en 1 mei 2017? Dan probeert de belastingdienst  u ook voor 1 juli bericht te sturen. Laat daarom dan ook snel uw belastinggegevens ons toekomen, zodat u weet waar u recht op heeft!

Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord, want wij kunnen het u dus nóg makkelijker maken!

Laatste Nieuws

08
Feb

Inkomstenbelasting 2016

Lees bericht

Altijd handig